Фестиваль 2008

Within Temptation (Нідерланди)

Within Temptation (Нідерланди)

Гурт з далекого міста Утрехта, що грає готичний (або симфонічний) метал – заснований у 1996 році гітаристом Робертом Вестерхольтом і вокалісткой Шарон ден Адель. У 2005 році Within Temptation були признані TMF Awards найкращими рок-виконавцями Нідерландів. 2007 року в Мюнхені (Германія) гурт був удостоєний премії MTV European Music Awards. У 2008-му висунуті на запроваджену журналом Metal Hammer премію “Hammer Golden Gods 2008” в номінації “Прорив” (Breakthrough Artist).
Знайомство музикантів з Україною розпочнеться саме з Херсону, де на сцені Міжнародного фестивалю “кРок у майбутнє” відбудеться їх перше шоу в країні.

PAIN (Швеція)

PAIN (Швеція)

Група невтомного шведського музиканта, продюсера та її креативного лідера Пітера Тагтгрена. Музика трупи насичена електронікою, а сам колектив з перших концертів, виходом перших альбомів отримав всесвітнє визнання. Найвідоміший хіт групи “Shut your mouth” став однією з їх візитівок.

Юркеш

Юркеш (Україна, Київ)

Минулого року виступ групи на Міжнародному фестивалі «кРок у майбутнє» став однією з найбільших несподіванок. Від старого солодкоголосого проекту під назвою «Юрко Юрченко» і сліду не залишилося – на сцені панував веселий та добрий панк!

НЕМО (Україна, Київ)

Колектив, музиканти якого вже давно живуть і працюють в Києві, було створено в далекому 1997 році в місті Трускавець. Вже через кілька місяців гурт НЕМО отримав премію фестивалю «Мелодія-97». Далі – більше: багато концертів всією Україною, участь у різноманітних фестивалях та акціях: концертний тур «Зоряний вояж» (1998), телефестивалі «Шлягер» та «Хіт року», «Європа-Центр», на «Слов’янському базарі» виступали в якості почесних гостей, провели ряд феєричних концертів у Польщі та випустили три диски.

Мертвий Півень

Мертвий Півень (Україна, Львів)

Культова львівська група – це більше ніж просто добра рок-музика. Виступати музиканти розпочали 1990 року на фестивалі молодіжної урбаністичної культури «Вивих». В контексті студентської революції кінця 80-х – початку 90-х років «Мертвий Півень» був своєрідним втіленням духу часу. Але показово те, що «Півень» весь час змінюється , вміє не бути анахронічним і, водночас, не підкорятись моді.

Фабула (Україна, Херсон)

Рік тому серед лауреатів І Міжнародного фестивалю «кРок у майбутнє» цей колектив був наймолодшим – гурту на той час не минуло і року. Зараз же про них знають далеко за межами Херсонської області, пісні «Фабули» лунають на хвилях різноманітних радіостанцій. Доволі складна та важка музика, суміш new metal і елементів готики в поєднанні з мелодійним жіночим вокалом, як магніт, притягує до групи все нових і нових шанувальників.

Жорык Deliєв і Мастеркласс (Україна, Одеса)

Жорык Deliєв і Мастеркласс (Україна, Одеса)

Музичний колектив було створено в Одесі 2007 року заслуженим артистом України, знаменитим клоуном, актором і режисером комік-трупи «Маски-шоу» Георгієм Делієвим. Виступ групи – це веселе інтерактивне музичне шоу, в якому Делієв виступає не тільки, як співак і музикант, а й як досвідчений шоумен.

white

White (Україна, Київ)

Група створена в Києві у 2005 році, але проект не можна назвати спонтанним і зовсім уж новим – до нього увійшов кістяк відомої в 1990-ті роки групи “Білий загін”. Жорсткої прив’язки до єдиного стилю у музикантів немає. Гнучкість сприйняття музики дозволяє їм комбінувати швидкісну техніку виконання традиційного хеві з постапокалиптичними рифами new-metal, поміркований крок соула з гойдаючимиритмами хіп-хопа і залізопиляючими синтезаторними грувами техно.

Artarex (Росія, Москва)

Artarex (Росія, Москва)

Група з Москви почала писати свою історію у квітні 2004 року. Працює в стилі Hard-Rock. Продюсує музикантів заслужений артист Росії Валерій Єсін – барабанщик популярної в свій час групи “Алые Маки”.

Паруса

Паруса (Україна, Херсон)

Народжена на рубежі тисячоліть, 2000 року, ця «важка» херсонська команда вдруге поспіль виступатиме на головній сцені міжнародного фестивалю «кРок у майбутнє».

Янсен Кукансен

Янсен Кукансен (Україна, Херсон)

На початку літа 2007 року народився херсонський гурт з такою епічною назвою. Першою перемогою колективу стала участь у «Снікерс урбанії» у Дніпропетровську 2007-го – перемогти не перемогли, але себе показали і сили випробували. Зате на херсонському відбірковому турі фестивалю «кРок у майбутнє» одержали перемогу впевнено.

Еклектика

Еклектика (Україна, Житомир)

Лірично-сумний, саркастично веселий та не менш серйозний гурт «Еклектика» народився в м.Житомир у 2002-му. Стиль музики – відповідний (суміш фолку, джазу та рок-музики).

Режим

Режим (Україна, Одеса)

Групу було створено 1994 року студентами Одеського інституту зв’язку. Офіційним днем народження став день їхнього першого виступу під назвою “Режим” – 6 жовтня 1994 року. Станом на 2008 рік група видала 8 дисків.

Ніагара

Ніагара (Україна, Львів)

У вересні 2000 року п’ятеро однодумців, з м.Львів, створили групу і дали їй назву «Ніагара». Активна концертна діяльність колективу, перемога на «Червоній Руті», перемоги на фестивалях «Тарас Бульба», «Рок-Вибух» (м.Івано-Франківськ), «Висадка» (м.Тернопіль), «Перлини Сезону» (м.Київ), «Лемківська Варта» (Польща).

Криголам

Криголам (Україна, Херсон)

Колектив, який почав грати рок-музику у клубі села Корсунка в 1983 році. У 1990 році гурт перебрався до Херсону, завоював серця багатьох шанувальників року та став підкорювати фестивалі: дипломанти «Червоної Рути» (1991, 1993), третє місце на «Перлинах Сезону» (1995), грав на «Таврійських Іграх». На фестивалі «кРок у майбутнє» група виступає як українсько-німецький колектив.

Істина Драйв

Істина Драйв (Україна, Херсон)

Група, яку було створено на базі Херсонського рок-клубу і є фаворитом цієї організації.

GreenSilence

GreenSilence (Україна, Львів)

Ідея створення проекту, який би грав легку, розслаблюючу, психоділичну музику переросла 2003 року у заснування рок-н-рольно-фолко-фанкової групи “GreenSilence”. За роки свого існування цей львівський колектив встиг виступити в багатьох містах України та в Польщі, взяли ІІ премію на фестивалі “Перлини Сезону 2006”, виступали на “Мізунській Звигоді 2007”, “Славське Рок-Фест 2007”, “Без Кордонів” (м.Ужгород, 2007), “Рейвах-2008” (м.Тернопіль), “Х-Гуцулія 2008” (Івано-Франківськ).

GreatФрут

GreatФрут (Україна, Миколаїв)

Хлопців з цього миколаївського гурту сміливо можна назвати музичними гурманами. Вони не просто співають і грають музику – вони пропонують гірко-солодкі фруктові коктейлі з фанку, Light-jazz’y та багато чого іншого. Сам гурт називає свій стиль по-різному: то “стрибайфанк”, то “танцегрув”, іноді “гуляйрок”.

Eclipse

Eclipse (Україна, Буча)

Колектив молодих, енергійних, творчих людей з м.Буча на Київщині, що народився восени 2005 року і працює в стилі рок-поп-альтернатива. Група є лауреатом фестивалів “Фортеця”, “Червона Рута” та “Київщина Молода”.